fredag 20. mars 2009

Tilbud? Til oss?

Alle veit jo at ungdom ikke gjør noe fornuftig på fritida si. Når de kommer hjem fra skole eller dårlig betalt jobb så setter de seg på rævva og ser på tv eller surfer nettet. Det er i mange tilfeller sant, men må dette alltid være unyttig? Går det ikke ann å gjøre noe fornuftig på nettet?

Her kommer medietilbudene inn. Hvilke medietilbuder er det vi ungdom har? Altså man har jo alltid nettsteder som facebook og nettby. Men er disse kun for ungdom? Det er jo ganske tydelig at ungdom er en stor del av målgruppen, men voksne og eldre er jo tillatt og godt tatt imot. Så vi har jo ikke noe medietilbud som er bare for oss? Vi har jo ikke noe nettsted med aldersgrense 16-20 år. Og for ikke å snakke om tv. Tv3 er greit, de sender stort sett programmer for ungdom. Men disse andre kanalene, de har bare tid til ungdomsprogrammer midt på dagen. Sånn at ungdomen kanskje rekker slutter av Scrubs hvis man kjapper seg hjem. Og seinere på kvelden så er det ikke mer ungdomsprogram. Og når det gjelder Tv Norge så bør de skamme seg. Når de først sender en helt ok film som ungdom kanskje kunne tenke seg å se så trur du ikke de tar ever en halvtimes pause midt i filmen for å fylle eldres behov for nyheter. Når filmen tilslutt fortsetter er det et fåtall av ungdommen som fortsatt sitter og venter. Resten har gått på internett å for å laste ned den forbanna filmen, det går jo fortere enn å se den på Tv Norge. Så Pirate Bay bør skylde på Tv Norge!

Kanskje litt drøy sammenligning. Men ihvertfall har Tv Norge mye å lære når det gjelder å vise film på tv. Og de bør lære av kanaler som TV 1000, de har skjønt det. TV3 derimot har jo like mye pauser som Tv Norge, bare at de deler de opp i tusenvis av mindre reklamepauser. Så hva som er best er jeg usikker på, men TV3 skremmer ihvertfall ikke vekk all ungdommen med altfor lange nyhetssendinger.

Men essensen her er at ungdom har massevis av medietilbud, men få som er bare for oss. Og noen tv kanaler har veldig lite å tilby oss ungdom. Men vi greier oss. Vi har jo alltids noe unyttig å gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar