onsdag 13. mai 2009

Jenter og følelser.. Eh, jeg mener musikk..

Jenter har en sang til enhver situasjon. Er de glade, har de en sang å høre på. Er de lei seg, har de en sang å høre på. Til og med hvis de er sultne, har de en sang å høre på. En sang som forsterker følelsen og får de til å føle seg som om de er i en film. Det er der rota ligger. Alle jenter har lyst til å leve som i en film. Man har lyst til å gå hjem aleine i regnværet å være trist, mens en David Gray låt spilles i bakgrunn. Man vil ligge midt på en stor slette med sin beste venn og prate uten at det kommer lyd, men istede for stemmer hører man "Girls just wanna have fun". Dette er drømmelivet.
I filmer er alle følelser så tydelige og sterke. Og mye av grunnen til dette er musikken i bakgrunn. Så hvis man har musikk til alle mulige situasjoner i livet, vil det bli en del nærmere det man ser på film. Filmer dyrker idealer, altså strever folk etter å bli som karakterene man ser på tv skjermen. Oppdiktede figurer som skal representere en situasjon eller følelse. I det virkelige liv er bruk av musikk en metode for å kopiere eller etterligne dette. Det forsterker følelsene og gjør at vi føler at vi er i en film og har et "viktig" liv om man kan si det sånn. Dette er vel mer en jenteting enn en gutteting, ikke det at gutter ikke vil leve livet til en filmkarakter, men gutter skjuler ihvertfall dette bedre.
Jenter vil se ut som, oppføre seg og leve som de store filmkarakterene. Filmer har musikk uansett hva som skjer på skjermen. Derfor vil jenter ha det uansett hva som skjer i livet deres. Og da er det viktig å ha riktig sang til riktig situasjon. Derfor har mange jenter problemer med å svare på hvordan musikk de liker. Det kommer jo helt ann på situasjonen de er i og følelsene de har der og da.

1 kommentar:

  1. Hvis jeg ikke er her akkurat når du kommer ned for å få NY TID, legger jeg et eksemplar til deg i min hylle.
    M.

    SvarSlett